måndag 8 mars 2010

Vegetarisk lasagne

Så, nu är det dags att köra igång! Skicka som sagt, mer än gärna, in recept och bild på det du lagat. Behöver inte vara avancerat.

Det inledande receptet är en vegetarisk lasagne. Ser kanske inte jätterolig ut, men den är himla god så ge den en chans.

Spenatlasagne 4 portioner



















Grön fyllning
250 gram hackad spenat
2 dl gröna linser
2 dl riven ost
ev 1-2 krm muskot
salt och peppar

Röd fyllning
2 gula lökar
200 gram färska champinjoner
1 stor morot
1 msk olja
1 burk krossade tomater
1 dl riven ost
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk basilika
1 tsk oregano
ev 10 gröna oliver, skivade
Dessutom
lasagneplattor
2,5 dl matlagningsgrädde

Gröna fyllningen: Koka gröna linser i en kastrull eller skölj av dem om du har köpt ready to serve. Tina spenat i en annan kastrull och tillsätt kryddorna. Tag av från plattan. Häll ner linserna och ev muskoten. Rör i den rivna osten.

Röda fyllningen: Hacka löken, skiva champinjonerna och riv moroten grovt. Fräs lök och svamp i lite olja tills de har mjuknat. Tillsätt krossade tomater, morötterna, kryddorna och pressad vitlök. Rör ihop och låt puttra nån minut. Tag av från plattan. Låt svalna något. Rör i den rivna osten.

Smörj en ugnssäker for med olja. Bred hälften av den gröna röran på botten. Lägg på lasagneplattor. Bred hälften av den röda röran på. Varva sedan med grön fyllning och så vidare. Avsluta med röd fyllning. Lägg ev de hackade oliverna på toppen. Häll på matlagningsgrädden.

Gratinera i 225 grader i cirka 30 minuter. Servera med en fräsch sallad.















Smaklig måltid!

2 kommentarer:

  1. Men vilka bra bilder. Har du en ny kamera?

    SvaraRadera
  2. Emma, din blogg är underbar!

    SvaraRadera