torsdag 18 mars 2010

Citron- och ingefärsdrömmar

Nu över till en mer klassisk småkaka i ny tappning. En rolig variant av drömmar. Jag skulle rekommendera att ta något mindre ingefära.

Citron- och ingefärsdrömmar cirka 45 stycken

100 gram smör
1 dl neutral olja
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk hjorthornssalt
1,5 msk malen ingefära
skalet från 1 citron

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, olja och socker vitt och fluffigt med hjälp av en elvisp med degkrokar.
2. Blanda resten av de torra ingredienserna med rivet citronskal och rör ner allt i smörblandningen.
3. Rulla degen till cirka 45 små bollar och lägg dem glest på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck till dem försiktigt med en gaffel.
4. Grädda mitt i ugnen cirka 12–15 minuter och låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar