fredag 19 mars 2010

Aladdins drömkaka

Den här var helt okej. Dock lite mesig, funderar på om man kan slänga in någon krydda för att få en mer spännande smak. Någon som kan experimentera lite? Tror vi hade inne den en liten stund extra, men det beror ju på vilken ugn man har.

Aladdins drömkaka cirka 16 stycken

3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula

Fyllning:
2 ägg
500 g Kesella
1 dl strösocker
1 dl crème fraiche
1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft av 1 citron

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. (Vi använde en fyrkantig form utan löstagbar kant, gick lika bra) Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop äggen och rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen. Grädda i mitten av ugnen 30 – 35 min. Låt kakan kallna och servera den i bitar eller rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar