lördag 20 mars 2010

Nötpaj

Den här var helt gudomlig! Skulle lätt kunnat äta upp hela pajen själv!

Nötpaj cirka 8 bitar

2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
100 g smör

Fyllning:
200 g blandade nötter (cashewnötter, valnötter och pekannötter)
1 dl strösocker
50 g smör
1 msk kakao
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 msk sirap


Sätt ugnen på 225°. Skär smöret i tunna skivor. Arbeta ihop smör, mjöl och socker till en deg för hand eller i matberedare. Tryck ut den i en pajform ca 24 cm i diameter eller i en rektangulär form, 15x25 cm. Låt stå i kyl minst 30 min. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 8 min. Hacka nötterna. Lägg socker, smör, kakao, mjöl, mjölk och sirap i en kastrull. Värm under omrörning tills det börjar sjuda. Rör ner nötterna. Häll nötfyllningen i pajskalet och grädda ytterligare 8 min. Låt pajen svalna. Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar