Leilas cinnamon chocolate chip cookies 12 st (24 enligt oss)
250 gram mjukt smör
0,5 tsk salt
1 dl socker
1,5 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
1 st ägg
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
150 gram mörk choklad, 70 %
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, salt, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och kanel krämigt. Tillsätt ägg och vispa lite till.
3. Rör ner vetemjöl med bikarbonat och forma till en deg, tillsätt grovhackad choklad.
4. Forma degen till en rulle, plasta in och låt den vila i kylen någon timme.
5. Forma 12 (24) bollar av degen och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
6. Grädda kakorna gyllene 12-15 minuter.(Vi hade inne dem lite längre)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar