onsdag 17 mars 2010

Rabarberkaka med vaniljsås

Fortsätter med recept från mitt och Adéles storbak. Total lycka när Adéle hade rabarber i frysen, en liten smak av sommaren! Jag tycker kakan var godare utan vaniljsås.

Rabarberkaka

3 ägg
2 dl strösocker
1 krm salt
3 – 4 bittermandlar
250 g Arla Köket Kesella kvarg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl rabarber i skivor
florsocker
5 dl Kelda vaniljsås


Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg, socker och salt pösigt. Riv bittermandeln. Rör ner mandel och kvarg. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över rabarbern. Grädda i nedre delen av ugnen 30 – 35 min. Låt kakan svalna. Sikta över florsocker.Vispa vaniljsåsen lätt och servera till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar