fredag 12 mars 2010

Arraksbollar

Ett till recept från storbakaren Maja. Denna gången färgglada arraksbollar. Det kommer bli mycket kakor framöver då jag och Adéle bakade sju sorters kakor häromdagen!

Arraksbollar


10-12 digestivekex
100 gram smör
1 dl socker
1 msk kakao
1 krm vaniljsocker
2-4 msk arrak eller punsch (eller 0,5 tsk arrakskoncentrat)
Strössel i valfri färg

Smula ner kexen, gärna i en matberedare. Rör i det rumsvarma smöret, sockret, kakaon och vaniljsockret. Smaka av med punsch eller arrak. Rulla till matskedsstora kulor som du vänder i strössel. Låt bollarna ligga svalt innan de serveras. De går även bra att frysa.

Tack för receptet Maja! Jag tar tacksamt emot fler recept!

1 kommentar:

  1. Sju sorters kakor!!
    När ska jag få provsmaka dom?

    //The unknown B...

    SvaraRadera