söndag 11 april 2010

Risotto

Det här är en alldeles ljuvlig risotto. Så enkel att göra men ack så god! Passar både till kyckling och lax och serveras gärna med en stor sallad till.

Risotto (4 portioner)

1 gul lök
smör-&rapsolja, oliv
3 dl avorioris
8 dl vatten + två grönsaksbuljongtärningar
1 krm peppar
70 g färsk babyspenat
150 g smulad Apetina
50 g rostade pinjekärnor


Skala och hacka löken. Gör buljongen. Fräs den i smör-&rapsolja i en gryta. Tillsätt riset och rör om. Häll på buljongen i omgångar, ca 1 dl buljong i taget. Riset ska suga upp buljongen innan mer tillsätts. Rör då och då. Låt koka på svag värme 20-25 min. Krydda med peppar. Blanda i spenat, smulad ost och pinjekärnor. Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar