Pestokyckling (cirka 8 portioner)
Ugn 200 grader, ca 30 minuter
1000 g kyckling
1-1,5 burk pesto (gärna både grön & röd)
3-4 tomater
3 förpackningar Mozarella
ev 1/2 påse riven Mozarella
Skär kycklingen i 2 cm tjocka skivor, lägg i ett jämt lager i botten av en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg i ett lager över kyckligen. Lägg ut klickar av pesto (gärna "mellan" tomaten så den kommer åt kycklingen under) - om du har röd pesto, använd den här. Skär mozarellan i tunna skivor och lägg i ett täckande lager. Täck all mozarella med grön pesto. Toppa ev. med riven mozarella.
Servera med matvete (eller ris), sallad och ett gott bröd.
Jag gjorde det här receptet idag, fast i lite mindre skala, och bjöd på - jättegott blev det! Det här är en så trevlig idé, Emma :)
SvaraRadera