söndag 11 april 2010

Pestokyckling

En riktig festmåltid som räcker till många. Det är ju tur när Maja har en sån stor familj!

Pestokyckling
(cirka 8 portioner)
Ugn 200 grader, ca 30 minuter

1000 g kyckling
1-1,5 burk pesto (gärna både grön & röd)
3-4 tomater
3 förpackningar Mozarella
ev 1/2 påse riven Mozarella

Skär kycklingen i 2 cm tjocka skivor, lägg i ett jämt lager i botten av en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg i ett lager över kyckligen. Lägg ut klickar av pesto (gärna "mellan" tomaten så den kommer åt kycklingen under) - om du har röd pesto, använd den här. Skär mozarellan i tunna skivor och lägg i ett täckande lager. Täck all mozarella med grön pesto. Toppa ev. med riven mozarella.

Servera med matvete (eller ris), sallad och ett gott bröd.

1 kommentar:

  1. Jag gjorde det här receptet idag, fast i lite mindre skala, och bjöd på - jättegott blev det! Det här är en så trevlig idé, Emma :)

    SvaraRadera