söndag 11 april 2010

Brytbröd med majs och råg

Egenkomponerat bröd av Adéle. Garanterat gott!

Brytbröd med majs och råg

2 dl polentagryn

5 kokande vatten

2 dl kallt vatten

1 pkt jäst

Lite salt och kummin

3 dl grovt rågmjöl

Ca 8 dl vetemjöl

Utbakning ¾ dl olja

Häll det kokande vattnet över polentagrynen och låt stå ca 20 min. häll i det kalla vattnet och se till att det inte är mer än 37oC. Tillsätt jäst, salt och kummin. Tillsätt rågmjölet och sen så mycket av vetemjölet att degen det får en bra lite kladdig konsistens. Jäs degen 1-2 timmar. Häll 1/2dl olja i en 25*30 cm stor form. Knåda ihop degen något och lägg i formen häll resten av oljan på degen och tryck ut degen i formen med fingrarna. Jäs igen ca 30 min. grädda i mitten/nedre delen av ugnen 40-60 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar