söndag 11 april 2010

Löjromsbomb

Min mammas bidrag till påskbuffén var mycket smarrig. Passar även bra på tillfällen när det inte är påsk!

Löjromsbomb (8 personer)

200 gram philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1 liten rödlök, hackad
1 krm salt

Garnering
1 kg räkor med skal
100 gram löjrom
0,5 dl gräslök, grovt skuren
1 krm grovmald svartpeppar

1. Täck insidan av en liten skål med plastfolie. Rör osten mjuk och blanda med crème fraiche, hackad rödlök och salt.
2. Häll blandningen i skålen och täck med plastfolie. Ställ i kyl minst 2 timmar. Skala räkorna.
3. Vänd skålen upp och ned på ett serveringsfat. Dra bort folien. Garnera med löjrom och lägg de skalade räkorna runt om.
Strö till sist över gräslöken och krydda med svartpeppar.
Servera med rostat bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar