Påsksallad (10 portioner)
250 gram gula körsbärstomater
1 mango
3 avokador
0,5 rödlök
70 gram babyspenat
70 gram ruccola
1 kruka basilika
2 paket cocktailmozzarella (eller fetaost)
0,5 msk flingsalt
1 dl pumpakärnor
1 krm svartpeppar
Honungsvinägrätt
0,5 st scharlottenlök
1 msk honung
0,5 dl vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1. Halvera körsbärstomaterna. Skala och skär mango och avokado i klyftor eller skivor. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor.
2. Vinägrett: Skala och hacka löken. Blanda lök, honung och vinäger. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg upp alla ingredienser på ett stort fat. Ringla över dressingen. Blanda flingsalt och pumpakärnor och strö över salladen när den ska serveras. Krydda med svartpeppar.
4. Droppa dressingen över salladen precis innan den ska ätas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar