tisdag 1 juni 2010

Färsbiffar med rödbetor och fetaost

Andra dagen - andra receptet. Idag blev det röda biffar. Försenad Mors dag-middag. Väldigt gott betyg från hela familjen. Även detta recept kommer från Arla.

Färsbiffar med rödbetor och fetaost (4 portioner)


500 gram nötfärs
1 vitlöksklyfta
2 färska rödbetor
1 dl hackad persilja
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 ½ dl Kelda Laga lätt
Smör
1 tsk soja
75 gram Apetina

Zucchini
Blomkål
Champinjoner
Morötter
1 liten burk kikärtor

Skär alla grönsaker i bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper under. Sätt in i ugnen på 200 grader tills de ser klara ut. Lägg i kikärtorna de sista minutrarna. Skala och finhacka vitlöken. Skala och grovriv rödbetorna. Blanda färsen med vitlök, rödbetor, persilja, ägg, salt, peppar och 1 dl Kelda Laga lätt till en jämn färs. Forma biffar och stek dem i smör 3-4 minuter per sida. Häll i resten av Kelda Laga lätt i stekpannan. krydda med soja och låt sjuda några minuter. Smula över osten. Servera biffarna med de ugnsrostade grönsakerna och eventuellt lite matyoghurt smaksatt med vitlök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar